Taietei chinezesti cu pui si trei feluri de ciuperci

de Sylvia in Pui, 18 Feb 2010 | 15945 vizualizari

 

Nu cred ca trece o saptamana sa nu mananc macar de doua ori mancare chinezeasca, imi place ca se face repede este super aromata si sanatoasa si daca nu stiu ce sa gatesc o data prima idee care imi vine este : mancare chinezeasca.

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui,
  • 2 ciuperci champinion,
  • cateva ciuperci aromate chinezesti,
  • cateva champinioane negre chinezesti  ( acestea se gasesc de obicei ucate si se rehidrateaza).  Daca nu le gasiti puteti sa inlocuiti cu alte tipuri de ciuperci .
  • 100 de grame de taietei chinezesti,
  • sare,
  • un varf de cutit de ardei iuti uscati si maruntiti,
  • 2 linguri de sos de soia, 
  • o lingurita de ghimbir ras proaspat sau pudra uscata daca nu aveti proaspat,
  • o ligura de sos dulce acrisor,
  • 2 linguri de ulei ( de masline am pus eu data asta),
  • cateva fasii de ardei rosu 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei chinezesti cu pui si trei feluri de ciuperci:

Rehidratam ciupercile chinezesti in 200 ml de apa  fierbinte, eu le pun  cu apa calduta 2 minute la microunde ,asa arata dupa ce s-au rehidratat ca si in poza atasata.

Intr-un wok sau tigaie mai inalta punem uleiul la incins si cand este pregatit adaugam pieptul de pui taiat cubulete mai mari , il condimentam si il lasam pret de cateva minute pana se albeste si se patrunde incet. Adaugam apoi ciupercile feliate, apa in care am hidratat ciupercile chinezesti, punem sosul de soia si ghimbirul  si ardeiul iute si lasam la foc mic 10 minute adaugand spre final cateva felii subtiri de ardei rosu sa dam putina culoare.

Dupa zece minute gustam si mai agaugam condimete daca trebuie, punem sosul dulce acrisor care se combina foarte bine cu celelalte arome si adaugam taieteii chinezesti fierti  separat.

Amestecam bine cu o spatula si mai lasam pe foc un minut -doua sa se patrunda si taieteii de arome. Sunt excelenti si calzi si reci, preferatii mei din oferta bucatariei chinezesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei chinezesti cu pui si trei feluri de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui pe pat de varza murata