Tagliatelle cu sunculita taraneasca si sos de smantana

de mirela0911 in Paste, 24 Feb 2019 | 12166 vizualizari

 

Poate fi un pranz sau o cina gustoasa si satioasa, pofta sa fie! 
Se prepara repede si la fel de repede dispare din farfurie.

 

INGREDIENTE

  • 400 g tagliatelle
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 ceapa alba
  • 150 g sunculita taraneasca
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 lg de parmezan ras
  • sare, piper dupa gust
  • 1/2 lgt nucsoara
  • fulgi de chilli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu sunculita taraneasca si sos de smantana:

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. La final, se strecoara, se clatesc sub un jet de apa rece apoi se lasa sa se scurga de apa.

Ceapa se taie marunt. Se pune uleiul intr-o cratita si cand se incinge, se pune ceapa la calit.

Sunculita se taie in cubulete si se pune apoi peste ceapa. Se lasa sa se caleasca impreuna pana incepe sa prinda putina culoare. Se toarna smantana si se amesteca. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara dupa gust apoi se adauga pastele scurse de apa. Se omogenizeaza totul si se adauga parmezanul. Daca mai este nevoie, se mai condimenteaza. Se amesteca bine si se mai lasa 2-3 minute pe foc

Se servesc imediat cu fulgi de chilli presarati deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot servi si cu cascaval presarat deasupra sau parmezan.

2

Se poate inlocui sunculita taraneasca cu kaizer sau orice altceva preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu sunculita taraneasca si sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taglierini cu pui, rosii Cirio si busuioc