Tagliatelle cu hribi, ton si gorgonzola

de Rocsi in Paste, 15 Mai 2019 | 3518 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"
Cea mai cea reteteta de paste pregatita pana acum, asa au zis ai mei! Asa ca nu ma lungesc prea mult, scriu reteta ca poate va place, poate va incanta si o incercati cat mai curand!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr hribi decongelati
  • 150 gr ton in suc propriu
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • 100 gr gorgonzola dolce
  • 200 ml smantana de gatit
  • 150 gr tagliatelle
  • 1 lingura ulei de rapita (masline)
  • sare
  • piper
  • cimbrisor uscat
  • 1 lingura parmezan ras
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu hribi, ton si gorgonzola:

Intr-o cratita mai mare puneti apa, sare, o transferati pe foc. Cand apa incepe sa clocoteasca, adaugati pastele, le lasati sa fiarba la foc potrivit, atat cat scrie pe ambalaj. Intre timp pregatiti sosul. Hribii decongelati ii taiati bucati potrivite.

Tonul il desfaceti si scurgeti tot lichidul, il maruntiti usor cu o furculita. Ceapa curatata o tocati marunt, usturoiul curatat il taiati pe jumatate.

Incingeti o tigaie, puneti uleiul de rapita, ceapa, usturoiul si hribii. Sotati totul la foc potrivit, cand scade lichidul mai adaugati apa calduta, pana ceapa este bine patrunsa. Adaugati tonul maruntit, sare, piper si cimbrisorul.  Usturoiul il indepartati. Amestecati bine, apoi turnati smantana lichida si jumatate din cantitatea de gorgonzola, taiata bucatele. Presarati si parmezanul. Amestecati bine si cand sosul incepe sa clocoteasca, incorporati pastele scurse de apa si dati focul mai mic. Mai lasati totul 1-2 minute pe foc, nu mai mult. Stingeti focul, puneti restul de gorgonzola taiata, din loc in loc si lasati sa se topeasca.

Presarati patrunjel verde, tocat, deasupra, apoi serviti.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu hribi, ton si gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

anuta 1

18.05.2019, 20:50

Rocsi 1

18.05.2019, 21:13

Va multumesc mult tuturor!

Rocsi 1

18.05.2019, 21:14

Cris, desi eu nu mananc peste, eu asocierea de peste-ciuperci o vad foarte potrivita. Dar cred ca totul depinde de gusturi, ca nici mie nu imi plac foarte multe asocieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Farfalle colorate cu pui si sos de rosii