Tagliatelle cu creveti si sos de rosii

de Oana in Fructe de mare, 20 Aug 2011 | 10517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g cozi de creveti proaspeti
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml vin alb
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • patrunjel verde tocat fin
  • 200 g tagliatelle
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu creveti si sos de rosii:

Cozile de creveti se curata de crusta, pastrand codita mica, se spala si se scurg.

Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se pne usturoiul dat prin presa. Se adauga crevetii, intorcandu-i pe ambele parti. Cand crevetii s-au facut roz se adauga vinul, sare si piper si se lasa sa se inabuseasca putin. Rosiile se mixeaza la blender si se adauga peste creveti. Se presara cimbru uscat si se mai lasa sa fiarba 3 minute.

Se fierb pastele in apa cu sare, dupa instructiunle de pe pachet. Se scurg si se pun in sosul de rosii cu creveti. Se mai amesteca pe foc 2 minute si se opreste focul. Se presara cu patrunjel verde.

Se servesc fierbinti cu catev afrunzulite de busuioc sau parmesan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu creveti si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

La Ancuta 1

20.08.2011, 22:15

alinutzika 1

21.08.2011, 23:42

am eu ce am cu crevetii, racii, scoicile si toate astea...O fobie cred...

MVMih 1

31.08.2011, 18:43

Nota 10+

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sote de creveti cu orez auriu