Tagliatelle cu chiftele

de Meea in Paste, 31 Mai 2016 | 3615 vizualizari

 



         Huh am avut un weekend tare frumos,plin de activitati si scurt:(. Am ales sa gatesc ceva in timp mai scurt si ceva satios,sa tina de foame!  Probabil la prima strigare si prima prezentare nu arata ataat de bine dar, va promit ca nu se compara deloc vazutul cu gustatul:)). O portie de paste de acest fel va tine satui pentru toata ziua. Nu sunt greu de facut si sunt foooarte foarte bune. Inca nu am renuntat la smoothie-uri chiar daca vremea se strica din nou. Si tin sa va anunt ca incaa lucrez la cele 2 surprize pentru voi si sper ca pe saptamana viitoare sa vi le prezint (macar una din ele!).

        Pana atunci insa, va invit sa incercati aceasta reteta delicioasa de paste,normal, obsesia mea. Stiti ca ador pastele si stiu ca dupa ce le incercati pe acestea si voi le veti adora. Poate facem un grup impreuna, " Obsesie pentru paste" hahaha:)).

-KSSS

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente chiftele:
  • 500g carne tocata
  • 1 ou
  • 100g pesmet
  • 1 ceapa
  • sare,piper, boia iute
  • Ingrediente sos + paste:
  • 300-400g tagliatelle (am luat un pachet de 500g da nu le-am pus toate)
  • 500ml lapte
  • 4-5 linguri faina
  • cascaval,parmesan
  • patrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu chiftele:

Incepem cu pregatitul chiftelelor: amestecam bine intr-un bol toate ingredientele. Luam cu o lingurita carne din bol si formam mingiute cu mainile unse cu ulei. In uleiul incins punem chiftelele si le prajim. Atentie sa nu fie prea marti chiftelele ca astfel nu se vor praji bine inauntru. Scoatem chiftelele si le lasam la racit intr-un vas cu servetele absorbante.   Umplem o oala cu apa,punem 1-2 linguri de sare si lasam la fiert. Cand apa fierbe, punem tagliatellele si le lasam pe foc 8-10 minute apoi le strecuram .

Separat,intr-o oala, punem faina si laptele si lasam la foc mic pana incepe sa se ingroase ca o budinca. Adaugam si cascavalul si parmesanul. Cand s-a omogenizat cascavalul cu sosul alb, stingem focul si adaugam chiftelele si pastele. Amestecam bine si  condimentam cu patrunjel.

Nu stam mult pe ganduri si savuram imediat!

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/05/tagliatelle-cu-chiftele.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu chiftele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

AndrutzaP 1

01.06.2016, 09:47

Superrrrr!!!! Sigur le voi incerca, dar cred ca le voi combina cu sos rosu ca nu prea agreaza Iubi sosul alb cu faina

Meea 1

01.06.2016, 13:58

sunt bune si cu sos rosu

mihaelar63 1

01.06.2016, 17:06

Buune !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Canneroni cu ton