Asta e supa cea mai rapida pe care o pot face si e si favorita mea. Chiar acum m-am gandit sa mi-o prepar pentru pranz, si am zis sa impart si cu voi reteta.
Se pun cartofii curatati de coaja si taiati cubulete mici intr-o cratita cu 1 litru de apa si putina sare/delikat.
Se taie marunt morcovul, prazul si radacina de patrunjel (eu prefer sa le tai in fasii subtiri, ca pentru wok). Se adauga in cratita impreuna cu putin ulei de masline si pastele.
Se lasa sa fiarba la foc iute pana se inmoaie cartofii (eu ii incerc cu o furculita) si apoi 5 minute la foc mic, sa scada un pic zeama. Imi place ca datorita cartofilor si pastelor supa se ingroasa un pic.
Se serveste cu putina verdeata tocata deasupra. Eu pun patrunjel.
1
cu cat mai mici sunt taiati cartofii, cu atat mai repede fierb
2
daca nu vreti sa faca spuma cartofii cand se fierb, clatiti cuburile de cartofi apa rece inainte de a-i pune la fiert (tot in apa rece)
3
daca aveti crutoane, merg de minune in supa ca sugestie de servire
4
insa de regula, cand vreau sa se ingroase un pic consistenta unei supe, pun putin praf de pesmet (paine prajita si data prin razatoarea fina)