Imi era tare dor de o supa de salata , usoara . dar parca ar merge ceva picant , afumat sa-i dea gust . Cum e ziua sotului , mi-am zis ,, hai sa-i fac ceva cu tematica !!! ":)))
Si sa nu uit , va prezint supa intr-o farfurie [ eu ii spun cea cu cucu']draga mie ,ramasa de la bunica :X
Curatati si spalati legumele .
Tocati prazul , morcovul , gogosarul, ardeiul iute si usturoiul.Sarati .
Caliti-le usor in ulei 1-2 minute . Puneti 2 litrii apa si fierbeti sub abur .
Dupa 15 minute adugati carnatul picant feliat.
Incercati daca morcovul e fiert. Daca ,, da''-puneti salata taiata fideluta .
Dati focul mai incet si adugati smantana pe care ati diluato cu zeama fierbinte .
Daca doriti mai acra dregeti gustul cu zeama de lamaie .
1
Inainte de a aduga smantana in supa ,o ,, desfaceti''-o diluati cu zeama fierbinte , amestecand . Astfel se evita formarea de cocoloase care arata inestetic .
2
Cand este caldura mare faceti supele , ciorbele mai acrisoare si cu zeama mai multa .Vor fi foarte apreciate fiind-ca hidrateaza mai eficient .