Supa de rosii cu galusti din gris

de Caty in Supe, 11 Aug 2022 | 6425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 felie de telina
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras rosu sau capia
  • 50 ml ulei
  • 750-800ml rosii pasate sau suc de rosii
  • cateva fire de leustean, marar si patrunjel verde
  • sare, piper macinat
  • Pentru galusti
  • 2 oua mari
  • 8 linguri pline cu gris
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de rosii cu galusti din gris:

Punem ceapa tocata in oala cu uleiul fierbinte. Presuram putina sare si 2-3 linguri cu apa. O tinem pe foc 2 minute

Adaugam radacinoasele rase pe razatoarea mica si le calim si pe ele 2 minute

Turnam apoi rosiile pasate, amestecam inca 1 minut

Adaugam 2 litri de apa si lasam 25 minute sa fiarba la foc mic dupa care punem  ardeiul si verdeata taiate marunt

Gustam de sare, putem pune un cub baza pentru mancaruri cu gust de gaina daca ne place si ne ocupam de galusti. 

Batem  foarte bine ouale intregi. 

Adaugam grisul si amestecam de sus in jos pana se incorporeaza 

Dupa aceasta operatiune nu mai amestecam deloc pentru ca se va intari si galustile nu vor mai fierbe

Luam din compozitie cu o lingutita umezita in prealabil si o scufundam in supa care fierbe usor. Asteptam sa se desprinda si continuam  pana terminam toate galustile

Punem capac si le lasam sa fiarba inca 10-15 minute la foc mic, adaugand din cand in cand, cateva linguri cu apa rece 

 Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galusti din gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sangele voinicului cu bombe de gris