Supă de pui cu rădăcinoase, dreasă cu smântână

de DinDragostePentruGatit in Supe, 20 Ian 2013 | 3420 vizualizari

 

O supă foarte lejeră, cu pui de casă, fără cartofi, dreasă cu smântână și gălbenuș, acrită cu zeamă de lămâie.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de casă;
  • 200 g morcov (2-3 morcovi);
  • 150 g păstârnac (1-2 rădăcini);
  • 250 g țelină (1/2 dintr-o țelină mare);
  • 2-3 cepe;
  • 2 ardei kapia roșu;
  • 2 lămâi; 3 gălbenușuri;
  • 6-7 lg smântână - 12% grăsime;
  • pătrunjel;
  • sare.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de pui cu rădăcinoase, dreasă cu smântână:

 

Se porționează puiul și se pune la fiert în apă cu puțină sare. 

Se curăță și se spală legumele. 

Ceapa se toacă mărunt, rădăcinoasele cubulețe mici, ardeii la fel. 

După ce s-a adunat spuma rezultată în urma fierberii cărnii, se adaugă ceapa iar mai apoi morcovii, păstârnacul și țelina. 

Când carnea este fiartă, se adaugă ardeii.

Gălbenușul și smântâna se amestecă bine cu ajutorul blender-ului, se adaugă zeama de lămâie. 

Se drege cu amestecul de mai sus și se mai ține la foc mic, timp de câteva clocote. 

În timpul servirii se presară pătrunjel tocat. 

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de pui cu rădăcinoase, dreasă cu smântână" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu galuste