Supa de pui cu flechite

de Doinavar in Supe, 27 Feb 2013 | 5023 vizualizari

 

Asa le spunem noi, in Banat, pastelor fainoase in forma de patratele. Un fel de taitei patrati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg tacam sau carne de pui
  • 50-60 g flechite (paste fainoaste patratele)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 felie telina (50-60 g)
  • 1 pastarnac
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 lingurite zahar
  • 1 cub/lingurita concentrat pui sau legume
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu flechite:

Se pune la fiert, la foc mic, in 4 litri de apa rece cu putina sare carnea bine spalata.

Cand clocoteste se ia spuma si se lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se pun cepele, morcovii, pastarnacul si telina intregi, concentratul si zaharul. Se lasa sa mai fiarba, la foc mic cu capac, inca 20-25 minute. Se drege gustul de sare.

Intre timp puneti un litru de apa cu putina sare la fiert, cand clocoteste puneti flechitele in ploaie si fierbeti-le 7-8 minute (dupa indicatiile de pe ambalaj), apoi strecurati-le si clatiti-le cu apa rece.

Puneti pastele bine scurse in supiera, supa clocotita si patrunjel tocat. Se serveste fierbinte (cu piper). Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu flechite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu fidea