Supa de praz cu iaurt

de Ina in Supe, 15 Feb 2013 | 4884 vizualizari

 

Am vazut-o la Sidy , m-a convins Gaby . Multumesc!
P.S. Prazul e din gradina noastra ;;)

 

INGREDIENTE

  • 2-3 fire de praz
  • o telina mica
  • o radacina de pastarnac
  • o ceapa
  • 3-4 cartofi
  • 1-2 morcovi
  • un borcan cu rosii in bulion
  • un ardei gras
  • 300 ml iaurt
  • ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • tarhon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de praz cu iaurt:

Legumele se curata si se spala in multa apa. Morcovul, pastarnacul si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.

Ceapa si ardeiul gras se taie fideluta, prazul il taiem rondele. Cartofii se taie in cuburi potrivite ( cca 6-8 bucati )

Intr-o oala de cca 5 litri turnam 3-4 linguri cu ulei si calim usor ceapa, ardeiul gras si morcovul.Presaram totul cu putina sare si adaugam radacinoasele. Adaugam 2-3 litri de apa , dupa care vom pune in oala cartofii taiati cubulete si prazul taiat rondele.

Lasam sa clocoteasca la foc mic, iar cans s-au fiert toare legumele adaugam rosiile in bulion, maruntite.

Dupa alte 5 minute de fiert potrivim gustul de sare si piper si adaugam patrunjelul tocat si tarhonul.

Oprim focul, luam o cana de ciorba pe care  o amestecam cu iaurtul  si rasturnam totul in oala si omogenizam usor compozitia.

Servim fierbinte, cu adrei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de praz cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de praz