Supa de legume, cu sunca taraneasca afumata

de RODIMUR in Supe, 29 Dec 2019 | 3052 vizualizari

 

Pentru acest sfârșit de an am făcut o supă ușoară și în același timp consistentă, cu legume și șuncă țărănească afumată. A ieșit o supă foarte gustoasă și nici nu am avut prea mult de lucru la ea.
Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de supă.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de șunculiță țărănească, afumată
  • 4 cartofi roz, medii
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapă galbenă, medie
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1 roșie mare
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • sare
  • pier
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume, cu sunca taraneasca afumata:

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se curăță, se spală, se taie bețișoare (julienne) și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul.

Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce devin transparente.

Se spală ardeiul capia, se curăță de cotor și de semințe, se taie julienne și se călește în tigaie, cu celelalte legume.

Se spală roșia, se curăță de semințe, se taie cubulețe și se pune în tigaie, cu celelalte legume, ca să se pătrundă și să scadă ușor, lichidul format.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe (cât să încapă fiecare într-o lingură) și se adaugă în oală, la fiert.

Se spală bucata de șunculiță țărănească, se șterge și se taie feliuțe subțiri.

Se aleg, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.

Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă în oală, pentru ultimul clocot, legumele călite în tigaie și șiunculița țărănească feliată.

După un ultim clocot, se condimentează supa cu sare și piper, se presară pătrunjel tocat, se pune capacul la oală și se oprește focul de la aragaz.

După 10-15 minute de ”odihnă”, supa se poate servi.

TIPS-URI

1

Nu prăjiți tare ceapa, ca să nu se ardă și să devină amară. Căliți-o doar puțin, în ulei suficient și la foc mic, ca să se pătrundă și să rămână dulce și plăcută.

2

Folosiți cartofi roz, care nu se sfărâmă la fiert.

3

Tăiați cartofii sub formă de cubulețe, atât cât să încapă în lingură. Nu este frumos să tăiați, în farfuria de supă/ciorbă, legumele prea mari, sau bucățile de carne.

4

Adăugați cartofii în oala de supă, atunci când celelalte legume sunt aproape fierte.

5

Condimentați la sfârșit, când șunculița și-a lăsat gustul bun în ciorbă și vă puteți da seama mai bine ce cantitate de sare și piper mai este necesară.

6

Înainte de servire, presărați pătrunjel tocat și lăsați supa să ”se odihnească” în oala, cu capacul pus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume, cu sunca taraneasca afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu taitei de casa