Supa de legume

de SanatateAcasa in Mancaruri de post, 28 Feb 2012 | 4092 vizualizari

 

Supa de legume este un excelent mod de a incepe pranzul in forta. Este bogata in nutrienti si se gateste relativ foarte repede. Legumele, de altfel, foarte importante in aceasta reteta, vin sa ii asigure supei o savoare pe cinste. Este racoritoare, satioasa si nu are multe grasimi. Constituie un mod excelent de a pregati organismul pentru primavara, de a-l detoxifica dupa mesele imbelsugate in grasimi animale, dar si de a-l pregati pentru Pasti.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • un sfert de kilogram de ciuperci champignon, taiate feliute,
  • 1 cana cu bulion,
  • 3 dovlecei mici, albi,taiati in bucati,
  • 1 pachet mixt de legume amestecate, congelate, (mazare. fasole teci, morcovi si telina), pachetul trebuie sa aiba 1000 kg cel putin, jumatate de kilogram de mazare congelata,
  • 1 legatura de patrunjel proaspat,
  • sare, piper,
  • supa de pui si cateva linguri cu ulei de floarea-soarelui sau de masline.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de legume:

 

Se pune intr-o oala mare apa, sare si un piept de pui la fiert. Cand puiul a fiert, se scoate si se adauga legumele sa fiarba foarte putine minute, adaugand bulionul si uleiul. Puteti pregati supa de legume, fara a afecta valoarea nutritiva a legumelor, decongelandu-le ca atare, dupa care sa le fierbeti la aburi, apoi sa le lasati foarte putine minute in supa. La final, inainte de servire, se presara in supa de legume piper si sare dupa gust, dar nu prea mult.

Supa de legume se serveste cu  patrunjel proaspat, tocat marunt.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In cazul de fata, legumele au fost lasate intr-un dispozitiv de fierbere la aburi, au fost lasate foarte putine minute, pana ce s-au inmuiat putin, abia apoi au fost adaugate in supa de legume. Am procedat asa cu toate legumele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]