Supa de gaina cu taietei

de adnas54 in Supe/Ciorbe, 30 Mar 2010 | 6301 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o gaina de 2 kg ,
  • 2-3 morcovi,
  • 1 patrunjel,
  • 1/2 gulie,
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa,
  • 3 catei de usturoi,
  • 2 gr.piper boabe
  • 1 buchet de tulpini patrunjet+telina
  • 1 cub maggi de gaina
  • sare, patrunjel tocat

 

Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de gaina cu taietei:

Gaina se curata, se spala si se se taie in patru. Se pune la fiert cu apa rece, cat sa o acopere si se pune putina sare. Cind se ridica spuma, aceasta se indeparteaza cu atentie. Cand gaina este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavatul curatat si spalat (daca se prefera, se adauga si citeva boabe de piper). Spre sfarsit se adauga cubul knor, buchetul de verdeata si catei de usturoi. Se continua fierberea., la foc potrivit. Carnea de gaina tanara este fiarta in cca. 1,5 ore, cea de gaina batrana in 2 - 2,5 ore. Dupa ce au fiert se strecoara zeama.
Taitei se fierb separat inainte de fiecare servire, in apa condimentata cu putina vegeta. Se serveste supa cu sau fara patrunjel tocat (dupa preferinta).

Din rasolul de gaina si legume se pot face multe variante de retete.
- De exemplu din legumele ramase si pieptul de la gaina se poate face o salata boeuf.  Sau rasolul din carne de pui si zarzavatul  se pot servi cu un sos de hrean....etc...
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de gaina cu taietei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu fidea