Supa de fasole uscata

de ccris_ccris in Supe, 9 Mai 2009 | 8159 vizualizari

 

Este o supica delicioasa, foarte usor de facut si numai buna cand suntem in pana de inspiratie si de... bani.

 

INGREDIENTE

  • 450g de fasole uscata
  • 1 ceapa mijlocie
  • 2 morcovi medii
  • 1/2 telina
  • 1 pastarnac
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 foi dafin
  • sare dupa gust (sau delicat)
  • ulei
  • 3 litri apa
  • patrunjel verde
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de fasole uscata:

Daca folosim fasole uscata, o punem de seara la inmuiat, a doua zi o punem la fiert in apa rece, o dam un clocot si aruncam apa, apoi o punem din nou la fiert in apa calda cu sare si o lasam pana fierbe bine.

Daca folosim fasole alba congelata, o punem la fiert in apa clocotita cu sare si nu mai aruncam prima apa.

Cat fierbe fasolea, curatam zarzavatul si-l taiem cubulete sau il da pe razatoare. Il calim usor in ulei si-l adaugam la fasole, cand e pe jumatate fiarta. Fierbem bine toate legumele, adaugam 2 foi dafin si sare dupa gust. Cand e supa gata, oprim focul si adaugam patrunjelul proaspat.

Se poate servi cu ceapa verde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]