Supa de dovleac cu usturoi copt

de LeBlogPiquant in Supe, 10 Noi 2010 | 8541 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8-10 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 500g dovleac
  • 3 linguri smantana
  • sare si piper
  • 2 L supa de legume
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de dovleac cu usturoi copt:

Secretul acestei supe minunate este usturoiul copt. Dupa ce ung cativa catei de usturoi, cu coaja cu tot (the more, the merrier) cu ulei de masline si ii bag in cuptor pentru 15 minute, devin extraordinar de fascinant de aromati, pierzandu-si toata iutela si concentrandu-si tot potentialul de yum-yum :D

Dupa etapa asta, tot ce mai ramane e sa calesc intr-o oala, in putin ulei de masline o ceapa, pentru 5 minute, apoi sa adaug 2 morcovi si dovleacul taiat cubulete, sa adaug apa (eu am pus 2 L impreuna + 2 cubulete de Maggi de legume), sare si piper, sa acopar si sa imi vad de treaba 30 de minute, in timp ce supa mea bolboroseste linistita.

La sfarsit, transfer supa in robotul de bucatarie, impreuna cu cateii de usturoi copti, decojiti, si 2-3 linguri de smantata, si pasez totul pana ajunge la o consistenta fina si catifelata (deja v-am facut pofta, nu?)

Dupa ce am pus supa in boluri, am decorat-o cu o lingura de smantana si un praf de piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de dovleac cu usturoi copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole verde