Supa de chimen

de Retete cu Margareta Cismasiu in Supe, 21 Apr 2015 | 4515 vizualizari

 

Chimenul este folosit in bucatarie pentru a aroma produsele de patiserie, branzeturile, iaurturile sau la muraturi. Datorita beneficiilor sale este intrebuintat ca infuzie sau decoct in diferite afectiuni: insomnii, afectiuni digestive, astm, bronsita, raceli, probleme respiratorii.
Cunoscand aceste lucruri, o supa de chimen e binevenita mai ales acuma, dupa sarbatori, cand au predominat mancarurile grele si dulciurile.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 morcovi
  • 1pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • sare
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de chimen:

Zarzavatul se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce a fiert bine se scoate din apa, iar zeama se strecoara. Intr-o craticioara se pune un pic de ulei la incins. In acest ulei se calesc 2-3 min. Semintele de chimen dupa care se rastoarna in supa. Se lasa sa mai dea cateva clocote, se potriveste de sare si se opreste focul.

Supa se serveste cu crutoane de paine. Pentru acestea, se taie painea cubulete mici. Se pun intr-o tava, se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor pana se rumenesc. Se adauga in supa, la servire.

                 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de sfecla rosie