Supa de chimen

de miremirc in Supe, 1 Dec 2011 | 7873 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 lg cu varf de chimen
  • 1 lg bulion
  • 1 lg faina
  • 1 lg boia
  • 2 lg ulei
  • sare
  • piper
  • 1,5 l apa
  • patrunjel verde tocat (optional)
  • Crutoane :
  • 4 felii de paine
  • 2 lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de chimen:

Punem intr-o oala 1,5 l apa si o lasam sa clocoteasca, apoi adaugam morcovul curatat si taiat in 2 si cepele curatate. Lasam sa fiarba cam 20 de minute. In alta oala prajim chimenul cu boia-ua in 2 lg de ulei. Lasam pe foc cam 1 minut.

Adaugam apoi faina si stingem cu bulionul si jumatate din supa fiarta (legumele fierte le scoatem afara din supa).Punem sarea si piperul. Lasam sa fiarba cam 3-4 minute, dupa care adaugam restul de supa si dam deoparte de pe foc. gata supa de chimen !

Pentru crutoane : feliile de paine taiate cubulete mici le punem intr-o tigaie, cu 2 lg de ulei, pe foc; amestecam din cand in cand ca sa se rumeneasca pe toate partile.

Servim supa de chimen langa o portie de crutoane si optional putem adauga frunze de patrunjel tocate (eu prefer fara frunze). Aceasta supa se poate servi atat in perioada postului cat si de dulce. Incercati si veti vedea ca este absolut delicioasa , plus ca o facem foarte repede.

Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de chimen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de chimen