Supa de caracatita

de Ksenya in Fructe de mare, 23 Oct 2017 | 7064 vizualizari

 

Este o supa usor de facut. Putine ingrediente, intrucat se urmareste sa se simta gustul caracatitei.
Caracatita de fata este captura din Thasos.
Va indemn sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • 1 caracatita potrivita
  • 2 cani rosii date prin razatoare
  • 1 ceapa mare tocata solzisor
  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • 3 linguri ulei masline
  • 150 ml vin rosu dulce
  • 1 litru stoc de legume sau apa
  • cateva fire patrunjel proaspat tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de caracatita:

 

 

      Caracatita o spalam, scoatem ciocul, ochii si pielita. O taiem bucati potrivite.

Intr-o oala, punem uleiul si asteptam sa se incinga, apoi adaugam ceapa; cand apare o margine usor aurie, adaugam caracatita, o lasam la foc mic si adaugam vinul, mai lasam 2 -3 minute fara sa acoperim oala. Adaugam rosiile, acoperim si lasam sa fiarba 30 minute la foc mic.

Spre sfarsit, adaugam usturoiul si stocul de legume in functie de cat de densa o doriti. Eu am preferat-o mai deasa. Lasam 5 minute. Se potriveste de sare si piper. Se serveste cu paine prajita razuita cu usturoi si patrunjel.        

TIPS-URI

1

Daca caracatita este achizitionata in varianta prefiarta, timpul de fierbere se reduce cu 15 min

2

Nu fierbeti caracatita mai mult decat cel indicat, deoarece riscati sa devina gelatinoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de caracatita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 200 lei
1699.99 lei
1499.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (13)

dantes 1

28.10.2017, 08:13

Interesanta!

mihaelar63 1

30.12.2018, 01:26

Eu as lua si portia celor ce nu doresc sa guste

abstract01 1

14.05.2019, 22:08

tentant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]