Supa de ardei umpluti

de MotanLaOale in Supe, 13 Sep 2011 | 8598 vizualizari

 

La noi traditia este ca ardeii umpluti sa se faca ca o supa de rosii in care sa se fiarba ardeii umpluti. Se face si mancare scazuta de ardei umpluti, dar mai rar.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei potriviti (10-12 ardei)
  • 600g carne tocata amestec
  • 3 cepe
  • 150g orez
  • 1 kg rosii
  • 2 legaturi marar
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 linguri pasta tomate
  • vegeta
  • zahar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de ardei umpluti:

Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nerviri si se cresteaza cu cutitul in cruce la fund (pentru a iesi aerul la fiert).

Orezul se spala si se lasa in apa rece.

Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei intr-o tigaie.

Cand devine sticloasa se adauga orezul scurs si 2 linguri pasta tomate si se mai fierbe 5 minute. Se condimenteaza cu vegeta si se lasa la racit.

Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu ceapa si orezul racite, cu mararul tacat marunt, cu sare si piper, se amesteca bine si se lasa la frigider 30 minute.

Se poate adauga si 1-2 oua in compozitie. Eu nu am pus deoarece dupa ce fierbe umplutura mi se pare pra tare.

Se umplu ardeii cu compozitia obtinuta si se preseaza bine sa se umple bine. Se pot pune capacele de rosii deasupra. Eu nu pun deoarece nu le vad rostul, niciodata nu mi-a iesit compozitia.

Se pun la fiert intr-o oala cu apa si putina sare sa ii acopere cu 2-3 cm pentru 30 minute.

Rosiile se curata de pielita, se toaca marunt si se adauga in oala.

Se pun si 3 linguri pasta tomate si se mai fierbe 20 munute.

Se potriveste de gust punand zahar si sare si este gata.

Se serveste ca fel intai cu smantana.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa-crema de sparanghel cu ou moale si paine prajita