Supa cu galuste

de iorgamonica in Supe/Ciorbe, 3 Feb 2019 | 3336 vizualizari

 

Buna ziua!

Ma numesc Monica si aceasta este prima mea reteta postata.

Poate ca este o reteta banala, dar asta am gatit eu pentru pranz si m-am gandit sa va dau si voua aceasta reteta.

Multumesc!

 

INGREDIENTE

  • 2 Pulpe mari de pui
  • 5 Litri de apa
  • 3 Morcovi de marime medie
  • 2 Radacini mici de patrunjel
  • 1 Bucata de telina
  • 1 Bucata radacina de pastarnac
  • 1 Ceapa
  • 2 Oua
  • 4 Linguri ulei
  • 6 Linguri gris(cu gris)
  • Sare
  • Vegeta
  • Patrunjel frunze
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu galuste:

Pentru inceput punem pulpele la fiert, in 5 litri de apa, completand cu apa ori de cate ori este nevoie. In momentul in care se face spuma, o vom aduna de fiecare data.
Cat timp fierbe carnea, noi vom curata legumele, dupa care le vom spala si o sa le pastram intr-un bol cu apa rece pana va veni momentul in care le vom pune in supa.
Daca au fiert suficient pulpele, le vom scoate din supa si le vom dezosa pastrand doar carnea. Punem carnea impreuna cu legumele in apa care fierbe si le vom lasa pana ce legumele sunt fierte, iar in acest timp vom prepara galustele.
Galustele se prepara astfel:
Separam albusurile de garbenusuri, albusurile le batem spuma tare iar galbenusurile le ,,frecam,, intai cu un praf de sare, dupa care incepem sa adaugam uleiul lingura dupa lingura, amestecand ca la maioneza; dupa ce am terminat cu tot uleiul, punem galbenusurile peste albusuri si le amestecam de jos in sus, usor, pana la omogenizare. Cand am finalizat si aceasta parte vom incepe sa adaugam grisul,2 linguri si amestecam de jos un sus ,lent ca la blatul de pandispan, vom continua pana vom pune tot grisul necesar. Vom lasa compozitia pentru galuste sa se umfle. Cand legumele au fiert ,le scoatem ,pastrand doar morcovii, vom pune sarea si vegeta dupa gust si adaugam putina apa rece si dam focul mic,incepem a pune din copozitia de galuste, cu lingurita, formand bilute si le punem in supa. Cand am terminat compozitia, lasam supa la fiert pana ce galustele au fiert si sunt moi. Cand sunt gata, adaugam patrunjel frunze, tocat marunt si oprim focul. Vom servi alaturi de hrean la borcan.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galuste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu fidea si crutoane