Ce ziceți de o supă-cremă delicioasă? Nouă ne-a plăcut foarte mult.
Se spală lintea bine (în 5-6 ape) și se lasă să se înmoaie timp de o oră.
Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, morcovii, usturoiul, țelina și păstârnacul se taie felii, iar roșiile și cartofii se taie cubulețe. Se pun legumele în oală și se adaugă apă cât să le acopere. Se adaugă o linguriță de sare și se lasă să fiarbă la foc potrivit. După 10 minute se adaugă și lintea, boia de ardei dulce și cimbrul. Când legumele sunt fierte se mixează bine. Se adaugă sare și piper după gust. Înainte de a le mixa se scoate o parte din apă, dacă vi se pare prea multă și se poate adaugă la final dacă e cazul.
Pentru crutoane se folosește pâine veche de 1-2 zile, care se taie în cubulețe cât mai mici. Se așează bucățile într-o tavă pe hârtie de copt, se stropesc bine cu ulei de măsline și se condimentează cu rozmarin. Se amestecă viguros crutoanele, astfel încât să fie toate date prin ulei de măsline și condimente și se introduc în cuptorul încins, la foc mediu, timp de 15 minute, amestecându-le bine la fiecare 5 minute.
Supa se servește cu crutoane.