Sufleu de dovlecel cu sunca si telemea

de VanessaAli in Salate, 15 Iul 2016 | 5940 vizualizari

 

Sezonul dovleceilor a inceput!  Majoritatea sunt obisnuiti sa manance dovlecel pane, inclusiv familia mea. Sincer, si mie imi plac , dar prajindu-i facem dintr-o leguma sanatoasa o mancare uleioasa. Avand multi dovlecei la dispozitie, m-am hotarat sa face ceva bun din ei pentru toata familia, si am ales acest sufleu. Dintre toti, tatal meu a fost cel mai incantat de cum a iesit , si lui de obicei ii place sa mearga pe clasic.  Incercati reteta si spuneti-mi daca va place!

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei medii
  • sare
  • 4 oua
  • 250g telemea
  • 4 linguri de smantana
  • 250g sunca
  • 4 catei de usturoi
  • piper dupa gust
  • o mana de patrunjel taiat
  • 6 linguri de pesmet
  • 4 linguri de faina de malai
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu+otet
  • o rosie pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de dovlecel cu sunca si telemea:

Prima data curatam dovleceii de coaja si ii dam prin razatoarea mai mare. Adaugam catava sare si ii frecam sa iasa apa din ei. Dupa ce a iesit suficienta apa, ii punem intr-o sita pentru paste si ii lasam la scurs.

Intre timp: spargem 4 oua intr-un vas, razalim telemeaua si amestecam cu o furculita. Sunca o taiem in bucati patrate si o adaugam la compozitie. Adaugam si smantana, usturoiul,patrunjelul si piperul. Amestecam.

Turnam faina de malai si pesmetul,dupa care bicarbonatul stins cu otet si omogenizam.

Ne folosim de maini sa scurgem apa ramasa din dovlecei (sau de un tifon). Treptat ii adaugam si pe ei in compozitie si amestecam bine. Turnam totul intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si decoram cu feliute de rosie pe deasupra. Dam la cuptorul preincalzit pentru aprox. 1 ora, sau pana cand este rumenit pe deasupra si copt si pe fund. Scoatem si savuram.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecel cu sunca si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

15.07.2016, 23:00

bun

VanessaAli 1

15.07.2016, 23:44

Multumesc!!!

Rocsi 1

16.07.2016, 21:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salată de leurdă cu ouă