Sufleu de ciocolata

de Geanina87 in Prajituri, 13 Sep 2012 | 5227 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de pe blogul Edith's Kitchen cu mici modificari. Am zis ca trebuie sa o incerc...si mi-a iesit :) Sunt foarte dulci si cred ca asta e reteta ideala pentru cei ce iubesc ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 80 g unt
  • 2 oua + 1 galbenus
  • 20 g faina
  • 90 g zahar pudra
  • 10 g cacao+ 1 lg pt.pudrat formele
  • esenta rom
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciocolata:

Am topit ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi. Am mixat ouale impreuna cu zaharul si cu esenta de rom ( cu un tel de m-a durut mana, pentru ca s-a stricat mixerul), apoi am turnat peste ciocolata topita, faina si cacaoa.

Formele le-am uns cu unt si le-am tapetat cu cacao, dupa care le-am umplut cu compozitia obtinuta si le-am introdus in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru exact 13 minute...(depinde si de cuptorul fiecaruia). Dupa ce se coc, trebuie lasate sa se  racoreasca 2 minute in forme, dupa care se rastoarna cu fata in jos si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (19)

iry-gabriela 1

14.09.2012, 18:34

like

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:25

Geanina87 1

13.12.2012, 14:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat