Sufleu de broccoli cu branza

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 20 Mar 2016 | 5992 vizualizari

 

INGREDIENTE

500 g broccoli

500 g brânză de vaci

3 ouă

300 ml lapte

3 linguri făină

3 linguri unt

1 lingură pesmet

sare

piper

Pentru servire:

smântână

Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de broccoli cu branza:

Se desface broccoli în buchețele. Se spală bine sub jet de apă rece. Se pune la fiert în apă clocotită pentru 5 minute, se scurge și se trece prin jet de apă rece, chiar apă rece cu gheață (pentru a opri fierberea și a rămâne verde). Între timp punem făina la călit în untul topit. Stingem cu lapte și amestecăm bine cu un tel până se îngroașă sosul.

Se opresc câteva bucățele de broccoli pentru ornare, iar restul se toacă mărunt. Amestecăm broccoli cu gălbenușurile, sosul, brânza și albușurile bătute spumă. Condimentăm cu sare și piper. Compoziția se pune într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu o lingură de pesmet. Se coace la 180 grade C pentru 40-50 minute sau până se rumenește ușor pe margine. Servim cu smântână și ornăm cu bucățele de broccoli fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de broccoli cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti, de vara