-Taiem aluatul de foietaj pe latime, in 8 bucati (asa mi-au iesit mie).  Acum umplem fiecare bucatica de aluat cu umplutura. Punem 1-2 linguri de  umplutura pe jumatate dintr-o bucata taiata din foietaj iar marginile  le ungem cu albus (albusul il batem putin inainte dar nu prea mult, atat  cat sa se desprinda, cu ajutorul unei furculite).Cu cealalta jumatate  de aluat acoperim umplutura, avand grija sa suprapunem bine marginile.
-Asa  procedam la fiecare bucata de aluat in parte. Eu am facut aceasta  operatiune direct in tava tapetata cu hartie de copt, ca sa nu se  lipeasca pe masa de lucru.
-Dupa ce am terminat toate strudele de  impaturit, facem un model deasupra strudelui cu ajutorul unui cutitas,  ungem cu galbenus de ou+1 lingura lapte si dam la cuptor la 180C pana  este gata. In timp ce se coace, dupa ce se umfla, nu prea se mai vad  micile gaurelele facute cu cutitasul, asa ca deschideti cuptorul si mai  intepati putin aluatul in aceleasi locuri.
-Cand e gata, se pudreaza cu zahar vanilat.
UMPLUTURA :
-Spalati  merele, le curatati de mijlocul cu seminte, apoi taiati felii subtiri  si fiecare felie o taiem in bucatele mici pe care le amestecam cu zahar  si le punem pe foc la calit. Lasam pana se evapora toata zeama lasata.
-Luam de pe foc, lasam la racit, apoi amestecam merele cu scortisoara...si iata umplutura strudelelor.
Excelente!