Într-un bol punem făina, facem o adâncitură la mijloc în care punem trei gălbenuşuri, sarea şi amestecăm bine. Încorporăm smântână şi frământăm până obţinem un aluat potrivit. Dacă este nevoie mai adăugăm făină.
Topim untura apoi o amestecăm cu 100 g făină.
Împărţim aluatul în trei părţă egale. Întindem câte o foaie din fiecare pe care le ungem cu untura amestecată cu făină.
Rulăm foile sub formă de cochilie de melc şi le dăm la frigider aproximativ o oră.
Scoatem aluatul din frigider şi îl întindem, punem în partea de jos gem de caise sau de vişine, apoi rulăm foaia.
Aranjăm ştrudelul în tavă, îl ungem cu gălbenuşul rămas şi îl tăiem fictiv.
Încălzim cuptorul la 180 de grade şi introducem tava în cuptor aproximativ 35 de minute.
Scoatem ştrudelul din cuptor când este rumenit frumos. Lăsăm să se răcească.
La final pudrăm cu zahăr.
Poftă bună!
1
eu am făcut 2 foi cu gem de caise şi una cu gem de vişine;
2
puteţi folosi fiecare gemul pe care îl preferaţi, sau fructe;