Steluta pentru Mos Nicolae

de madi_marin in Torturi, 4 Dec 2010 | 6910 vizualizari

 

Pentru ca luni vine Mos Nicolae....m-am gandit sa ii pregatesc ceva bun. Le urez totodata tuturor celor ce poarta nume sfant ,,La multi ani!,,.

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti petit beurre
  • 50 g cacao
  • 100 g nuci prajite
  • 50 g stafide
  • 3 cubulete de rahat
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • esenta de cafea
  • esenta de rom
  • coaja rasa de portocala

Glazura :

  • 150 ciocolata amaruie
  • 30 g unt
  • 100 ml frisca lichida

Ornat :

  • frisca lichida
  • colorant alimentar rosu si verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steluta pentru Mos Nicolae:

Se face un sirop din  apa, zahar si cacao. Se fierbe pana se dizolva zaharul, apoi se lasa la racit.

Biscuitii se zdrobesc intr+un castron mare. Se toarna deasupra siropul si se amesteca bine.

Untul la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul si esentele, apoi se adauga peste biscuitii inmuiati in sirop si se omogenizeaza bine. Se adauga nuca prajita si zdrobita mai mare, stafidele, rahatul taiat cubulete si coaja rasa de portocala. Se amesteca totul foarte bine , apoi se pune intr-un castron tapetat cu folie de plastic. Se da la congelator.

Se prepara glazura :  se pun la foc foarte mic frisca lichida, untul si ciocolata rupta in bucatele. Se topeste totul, apoi se da putin la racit.

Se rastoarna tortuletul pe un platou si se glazureaza. Se orneaza cu frisca batuta spuma tare alba sau amestecata cu colorant alimentar. Se da la rece pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Steluta pentru Mos Nicolae" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]