Spuma de ciocolata

de Dulceatadetrandafiri in Dulciuri, 2 Apr 2011 | 5838 vizualizari

 

Am descoperit ca nu-i bine sa decretezi lucruri, sa le zici ca adevaruri absolute despre tine ori preferintele tale, pentru ca in timp se pot schimba. Astfel ca, desi, dupa trufe de ciocolata, bomboane de ciocolata si crema de ciocolata, poate parea destul de limpede ce trebuie sa contina desertul meu preferat, tin sa relativizez un pic lucrurile, cat sa nu par incremenita-n proiect :). Dar toate ca toate, indeajuns cu relativismul, spuma aceasta este un desert pe cat de simplu, pe atata de fin, neparat de incercat! Iar pentru o prezentare regala tot ce ai nevoie sa faci este sa o prezinti in niste cupe mai deosebite. "Regala" si pentru ca este inca o reteta din cartea de bucate a Principesei Margareta. :)

 

INGREDIENTE

Reteta este pentru 4 portii:

  • 250 ml de smantana dulce pentru frisca
  • 150 gr de ciocolata amaruie
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar fin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spuma de ciocolata:

Separi albusurile de galbenusuri.

Smantana dulce si ciocolata rupta bucati le topesti la bain-marie, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.

Cand toata ciocolata s-a topit, adaugi galbenusurile si mai lasi pe foc cam un minut, continuand sa amesteci.

Lasi compozitia sa se raceasca vreo 10 min.

Albusurile le bati spuma, impreuna cu zaharul, ca pentru bezea si le adaugi peste compozitia de ciocolata si galbenus, tot cu o lingura de lemn, amestecand de jos in sus, printr-o miscare de rasturnare a compozitiei dinspre fundul vasului spre marginea lui, pentru o mai buna "aerare" a cremei.

Servesti abia dupa ce ai lasat-o la frigider pentru macar 3-4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spuma de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine si iaurt