Spirale cu spanac

de mihaelastanescu in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2015 | 4468 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g aluat foietat
  • 600-700 g spanac
  • 100 g ricotta/urda
  • 1 lingura parmezan/cascaval ras
  • 1 lingura rasa pesmet
  • 1 ou
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte
  • mac/susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu spanac:

Curatam spanacul si il spalam bine in cateva ape, Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam spanacul si il lasam sa fiarba pentru 5-6 minute dupa care il scoatem din apa si il punem la scurs si racit intr-o sita. Dupa ce s-a racit, il stoarcem foarte foarte bine. Tocam marunt spanacul si il amestecam cu ricotta sau urda foarte bine scurse, parmezanul sau cascavalul, oul si pesmetul. 

Taiem aluatul in fasii late de 4-5 cm si punem pe intreaga lungime a fasiei amestecul de spanac. Rulam fiecare fasie de foietaj si asezam rulourile obtinute in forma de spirala, unul in continuarea celuilalt, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Amestecam 1 galbenus cu 2 linguri de lapte si ungem placinta.

Presaram pe deasupra mac sau susan. Coacem placinta la 200°C, cuptor preincalzit, pentru 25-30 minute.

O scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit, o putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta turceasca cu branza si spanac