by ancuta,cu mici modificari,a fost foarte buna. Este prima data cand mananc cu mac. Abia am reusit sa fac poza, nu au mai avut rabdare sa se raceasca
Dizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat o lingura de zahar, lasam 5 minute. Cernem faina intr-un vas, facem gaura la mijloc adaugam drojdia, restul de zahar, sare, untul topit si putin racit. Incepem sa framantam adaugand laptele caldut treptat. Framantam un aluat elastic care sa nu se lipeasca de maini. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul
UMPLUTURA:
Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand laptele incepe sa fiarba adaugam macul si omogenizam, apoi lasam la racit. Mixam albusul cu un praf de sare, amestecam spuma cu macul si piscoturile pisate, cacao si omogenizam.
Aluatul il impartim in 3, intindem fiecare bucata de aluat o foaie dreptunghiulara, repartizam umplutura de mac, rulam foile formand 3 suluri
Ungem o tava rotunda cu ulei si o tapetam cu faina. Din primul sul formam o spirala pe care o punem in mijlocul tavii, apoi continuam cu celelalte 2 suluri. Batem galbenusul cu laptele si ungem
Dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra, la foc mediu. Lasam sa se raceasca in tava