Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale.
Astazi va aduc o reteteta mai speciala de pui. De ce speciala? Eu zic ca e o mancare de duminica. Cand se aduna toata familia la masa, se asaza frumos mancarea tocmai scoasa din cuptor, iar aromele te imbie sa mananci cu pofta. E traditional la romani ca in zi de sarbatoare, de duminica, sa servim friptura. Fiecare o face cum doreste si cum pofteste, dar, in general, duminica cam toate gospodinele baga cate o tava de friptura in cuptor. De data asta am ales pui, pe care nu am evitat sa-l umplu cu hribi de padure. Pentru ca nu am avut proaspeti, am apelat la proviziile din congelator. Ca si garnitura ce poate fi mai simplu si mai gustos decat cartofii? I-am aruncat si pe ei in tava in care am asezat puiul, numai bine in felul acesta se patrund si mai bine aromele.
Ei, cand vine vorba de arome, aici avem de povestit! Prietenii de la Delikat au noua gama de produse cu ingrediente 100% naturale. Pe langa asta, gama este foarte variata, ceea ce pe mine nu poate decat sa ma incante. Desigur, gasiti si amestecuri gata facute, iar cele pentru carne sunt pe primul loc. Adica gama este diversificata, pentru carne de porc, pui, vita,chiftele, sarmale, gulas, etc… nici nu le stiu pe de rost pe toate. Recunosc ca de cele mai multe ori folosesc amestecurile gata preparate, dar atunci cand am timp, imi place sa amestec eu condimentele. Atunci cand gama mirodeniilor este diversificata, asa cum o are Delikat, e o placere sa te joci cu aromele.
In primul rand pregatim puiul, il toaletam, il jumulim de eventualele pene mai mari sau mai mici ramase (daca este cazul, il putem parli la flacara aragazului), eu inlatur pielea de la gat in exces, tartita si varfurile aripilor. Spalat bine la interior si la suprafata, lasam puiul sa se zvante.
Pentru umplutura: punga cu hribi am scos-o de seara din frigider si am lasat-o peste noapte sa se dezghete. Am constatat ca sunt cam plini de apa, asa ca i-am strans usor intre palme. Am adaugat celelelate ingrediente si am amestecat compozitia. Cu aceasta compozitie am umplut puiul. Pasul urmator a fost sa-i leg picioarele incrucisate cu o sfoara de bucatarie pentru a evita sa iasa umplutura. La final am pus si un cartof sa fim si mai siguri ca umplutura nu se revarsa din pui…
Din unt, crema de branza si restul condimentelor am facut o pasta/crema. Am folosit-o la aromatizarea puiului la suprafata. Cum procedam? Cu degetele incercam cat mai usor sa desprindem pielea puiului, dar nu de tot. La fel de finut, tot cu degetele strecuram pasta atat pe sub piele cat si pe deasupra. Astfel puiul pregatit il asezam intr-un vas termorezistent uns cu foarte putin ulei.
Pentru cartofi este la fel de simplu: spalam bine cartofii sub jet de apa cu un burete abraziv. In felul asta nu mai necesita sa fie curatati. Se stropesc cartofii cu putin ulei de masline, doar cat sa se prinda aromele de cartofi. Intr-un bol amestecam toate mirodeniile. Cu acest amestec aromatizam cartofii, apoi ii asezam in vasul cu pui. Dam la cuptorul incins la 180 grade C, pentru o ora si 30 minute. La jumatatea timpului eu l-am intors pentru a se rumeni pe toate partile.
Sa aveti pofta!!