Spanakopita (Placinta cu spanac)

de Criss in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2012 | 8044 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -1 pachet foi de placinte (Bella am folosit)
  • -1 kg spanac
  • -500 g branza feta
  • -1 legatura ceapa
  • -putin ulei de masline
  • -2 catei usturoi
  • -2 oua
  • -150 g unt/margarina topita
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanakopita (Placinta cu spanac):

Spanacul curatat si spalat se opareste in apa cu sare, apoi se scurge, se lasa sa se raceasca dupa care se toaca. Eu l-am dat prin masina de tocat carne. Ceapa se curata, se taiue si se caleste in uleiul de masline. Se adauga spanacul tocat, usturoiul zdrobit. ouale batute si branza feta data pe razatoare. Pentru ca branza e suficient de sarata, nu am mai adaugat sare. Foile de placinta se ung cu unt topit (se poate folosi si margarina sau ulei) si se suprapun. Jumatate din foi se pun in tava, peste ele se pune umplutura de spanac iar deasupra celelalte foi unse. Deasupra se unge placinta cu ou batut si se coace aproximativ 25-30 minute. Eu am taiat placinta inainte de a o introduce in cuptor pentru ca astfel se pot scoate bucati mai frumoase si nu se zdrobeste foaia de deasupra dupa coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita (Placinta cu spanac)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]