Spanac cu tortelloni si oua ochiuri

de Adi in Mancaruri de legume, 4 Mar 2019 | 3432 vizualizari

 

Dintre toate verdeturile primaverii spanacul este preferatul familiei inca de cand erau baietii mici si ii pacaleam ca fac muschi ca Popeye daca mananca.
De data aceasta am folosit spanac congelat, cu toate ca il preferam pe cel proaspat, dar am zis sa mai eliberam congelatorul.
 

 

INGREDIENTE

  • 900 gr spanac congelat
  • 200 gr tortelloni cu prosciutto
  • 1 l apă
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 200 gr pasta de rosii
  • 5-6 frunze de busuioc
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • oua ochiuri pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu tortelloni si oua ochiuri:

Se pune uleiul la incins si se calesc in el, ceapa, usturoiul si morcovul, tocate marunt.

Cand toate sunt bine patrunse, se adauga pasta de rosii si se amesteca, apoi se lasa 6-8 minute pe foc pana se formeaza un sos.

Se adauga spanacul direct congelat si se completeaza cu apa fierbinte cat sa fie bine acoperit.

Se lasa sa fiarba aproximativ 15-20 de minute, apoi se adauga tortelloni.

Se mai lasa preparatul pe foc 10-12 minute, timp in care se potriveste gustul cu sare, piper si se adauga cateva frunze de busuioc rupte.

Dupa stingerea focului se adauga patrunjelul verde, tocat marunt.

Spanacul cu tortelloni se serveste cald, cu oua ochiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu tortelloni si oua ochiuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac cu smantana