Spanac cu pui si orez- dupa 8 luni

de Oana in Mancare copii, 2 Mai 2009 | 13231 vizualizari

 

De la 8 luni piticii pot papa spanac in diverse combinatii, cu galbenus de ou sau carnita.

Eu i-am facut cu pui si orez. Este bine sa preparam doar o portie pe care s-o manance imediat, fara a-l reincalzi. N-o sa spun exact ce cantitate am folosit pentru ca am facut mai mult si am mancat si noi

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (jumatate de piept sau o pulpita)
  • o cana mare cu spanac oparit
  • 2-3 linguri cu orez
  • o cana mare cu lapte
  • cativa catei de usturoi pisati
  • 3 firicele de sofran
  • nucsoara
  • o lingura cu unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu pui si orez- dupa 8 luni:

Mai intai am fiert carnea de pui, piept sau pulpa, apoi am pus o mana mare de spanac (a fost proaspat, din piata, curatat, spalat, oparit si pus la congelator). Cand a inceput sa fiarba am adaugat si 2-3 linguri cu orez, apoi am pus capac si am lasat la foc mic. Cand a inceput sa scada am adaugat lapte rece, treptat, cam o cana mare. Apoi am pus cativa catei de usturoi pisati si am mai lasat putin pe foc. Am condimentata cu putina nucsoara si 3 firicele de sofran. Dupa ce am stins am adaugat o lingura cu unt si am lasat acoperita craticioara cam jumatate de ora.

I-am pasat apoi piticului cu blenderul si restul am papat si noi, adaugand putina sare si samantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu pui si orez- dupa 8 luni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]