Spanac cu pui... sau fara

de Brindusa in Pui, 18 Mar 2011 | 6739 vizualizari

 

Dupa iarna asta lunga si rece, organismul meu plange dupa ceva verdeturi. Am fost ieri in piata si am gasit niste spanac frumos, tocmai bun pentru mancarica asta. Daca o faceti fara carne si puneti apa in loc de lapte, poate fi foarte bine mancata in post

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg spanac, curatat
  • 5 linguri cu ulei de masline
  • 10 catei de usturoi, curatati
  • 50 ml lapte (sau apa)
  • 2 linguri amidon de porumb
  • Optional: 1 lingura smantana
  • sare dupa gust
  • optional: 300 g piept de pui dezosat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu pui... sau fara:

  • Taie felii 5 catei de usturoi. Pe ceilalti fa-i piure.
  • Incalzeste uleiul si prajeste putin usturoiul felii. Pune spanacul si da focul mic
  • Lasa pana ce spanacul e fiert. Cu ajutorul unui cutit taie putin spanacul. Daca iti place foarte mic, il poti mixa.
  • Amesteca amidonul cu laptele, ca sa se dizolve. Pune amestecul in spanac si amesteca bine. Lasa sa dea 2-3 clocote. 
  • Adauga piureul de usturoi, smantana si potriveste de sare
  • Daca vrei sa pui si carne, pregateste pieptul de pui la gratar si pune-l in spanac.
  • Mai lasa sa fiarba 5 minute. 
  • Se serveste cald sau rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu pui... sau fara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]