Spanac cu ou posat

de camelia75 in Mancaruri de legume, 9 Apr 2013 | 6200 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 2 kg de spanac verde
  • 2 fire de praz
  • 3-4 catei de usturoi
  • 4-5 rosii
  • 6 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Pentru ouale posate

  • 2 oua
  • 3 linguri otet de vin alb alb
  • 1 litru de apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu ou posat:

Mod de preparare:

1.Curatati si spalati foarte bine spanacul.
2.Intr-o cratita(care stiti ca nu lipeste) in uleiul incins,la foc potrivit,caliti timp de 2 minute prazul si usturoiul taiate rondele.
3.Adaugati spanacul.Eu l-am taiat fasii destul de mari(vezi foto).Amestecati din cand in cand pentru a nu se lipi.
4.Condimentati dupa gustul vostru cu sare si piper.
5.Dupa 6-7 minute adaugati rosiile taiate felii.Mai lasati la foc pana ce rosiile se inmoaie putin(~3 minute)

Mod de preparare ouale posate

In apa clocotita adaugati otetul,apoi cand compozitia da din nou in clocot lasati focul mic si
cu o lingura amestecati apa formand un vartej.Spargeti oul in mijlocul vartejului si lasati-l sa fiarba
timp de 3 minute.Cu ajutorul unei palete scoteti oul din apa.
(Daca nu serviti imediat, puneti ouale intr-un vas cu gheata sau apa rece, pentru a nu se intari galbenusul,apoi in momentul servirii il puneti 1 minut in apa calda:)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu ou posat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de spanac cu orez