Spanac congelat

de delia64 in Conserve, 5 Mar 2013 | 7944 vizualizari

 

In fiecare primavara seaman spanac timpuriu si pun pentru iarna la congelator.
Este foarte bun atat pentru ciorbe cat si pentru spanas scazut .
Este din recolta mea , cu adevatat bio.

 

INGREDIENTE

  • spanac frunze
  • codite de usturoi
  • apa pentru fiert spanacul
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac congelat:

Spanacul  se curata de radacina si se spala sub jet de apa  .

Se pune apa la fiert , cand clocoteste se adaoga spanacul si se fierbe aproximativ 30 de minute.

Se strecoara si se lasa la racit. 

Intre timp se spala frunzele de usturoi si se taie  marunt.

Taiem spanacul fasii si il punem in pungi  iar deasupra punem  3 -4  linguri de usturoi taiat .

Iarna il folosesc pentru ciorba .

Usturoiul are aroma  de parca e proaspat cules din gradina .

 

 

TIPS-URI

1

spanacul pentru ciorba il tai felii

2

spanacul pentru spanac scazut il toc cu cutitul de lemn

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac congelat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

portiadelumina 1

05.03.2013, 20:51

E de folos la orice post, dar nu numai.

Merisor 1

05.03.2013, 21:46

Nu stiam tipsul cu usturoiul

delia64 1

06.03.2013, 12:32

Multumesc pentru aprecieri , dragi bucatarasi !Incearca Meri si vei vedea ca am dreptate , mama mi-a dat ideeia,avem mult usturi si la mine in gradina si la ea si eu pun la congelat asa verde in fiecare primavara.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]