Spaghetti cu sos de rosii dupa o reteta greceasca, asa cum se pregateste intr-una din regiunile Greciei si pe care am invatat`o cu multi ani in urma de la o ruda in varsta care astazi nu mai este dar care de`a lungul anilor m`a invatat multe "trucuri" din bucataria greceasca :)
Este o reteta destul de simpla dar foarte gustoasa, dupa parerea mea, a prietenilor si bineinteles a familiei.Cand nu ne complicam prea mult in bucatarie, aceasta reteta este intotdeauna binevenita :)
Intr-o vas punem 2 linguri de ulei de masline, adaugam ceapa tocata in prealabil, 3 catei de usturoi taiati in jumatate, apoi feliute si lasam sa se caleasca pana devine ceapa sticloasa.Adaugam rosiile din conserva, 2 foi de dafin, o jumatate lingurita de cimbru, o lingura de pasta de tomate si o cana de apa, lasam sa fiarba pana scade si devine sos, apoi adaugam sare si piper dupa gust.
Intr-un alt vas fierbem pastele circa 10 minute, sa ramana aldente, le trecem printr-un jet de apa, le lasam sa se scurga bine si le asezam intr-un vas.
Peste paste adaugam sosul de rosii si asezonam cu cateva firisoare de oregano si cateva picaturi de ulei de masline, pentru decor putem folosi busuioc sau patrunjel :)
Peste sosul de rosii se poate adauga si parmezan ras.
Pofta buna!