Spaghete negre

de Panacris in Spaghete, 29 Dec 2012 | 9899 vizualizari

 

Sper ca v-am suprins din nou! ;) Dupa atatea feluri de carne in ultimele zile,a venit randul acestor minunate spaghete cu aroma de sepie, sau mai bine spus cu cerneala de caracatita;) servite cu ulei de masline si parmezan.Ce poate fi mai simplu si savuros!

 

INGREDIENTE

  • spaghete negre 500 g,
  • sare iodata,
  • ulei de masline,
  • parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete negre:

Apa rece se pune la fiert, intr-un vas incapator, cca 3 l. Dupa ce a clocotit apa se pun cca. 2 g sare iodata, si se introduc spagehetele intregi la fiert, atentie nu se rup spaghetele cat ar fi de lungi, lasandu-se la fiert cca. 8 minute. Se strecoara, se trec rapid sub un jet de apa rece, ptr a intrerupe fierberea, apoi se presara putin ulei de masline, ptr a nu se lipi intre ele. Spaghetele se servesc simple cu parmezan ras. Pofta buna!

TIPS-URI

1

In oalele de inox, cu fund triplu, se pune sare doar in apa clocotita, altfel in apa rece, ea se va depune pe fundul oalei si poate coroda vasul;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete negre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

oO_ acnA _Oo 1

30.12.2012, 02:26

O nebunie trebuie sa incer si eu reteta asta

Panacris 1

30.12.2012, 08:47

Dia, draga, anul acesta m-am suprins pe mine (scuze de pleonasm!) si am degustat fel de fel de nebunii, iti spun ca din astea nu se moare

ANNA_46 1

31.12.2012, 01:50

Mmmm.....ce-mi plac

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Tagliatele Pad Thai