Spaghete de dovlecel cu sos de rosii

de adnia in Vegan / Raw vegan, 22 Ian 2013 | 9087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Deci, pt. spaghetele de dovlecel avem nevoie de:
  • 1 dovlecel proaspat
  • 1 rosie medie coapta bine
  • condimente (sare, piper, usturoi, chili, etc.)
  • cateva fire de verdeata (eu, neavand in acel moment, am adaugat pudra de verdeata uscata de mine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete de dovlecel cu sos de rosii:

 

Se prepara in doi timpi si trei miscari, mult mai repede decat spaghetele traditionale: dovlecelul se decojeste, apoi se fac spaghete cu instrumentul din poza (arata ca un cutit de decojit legume, dar una din lame prezinta niste striatii), apoi se lasa deoparte pana facem sosul.

Sosul este de fapt, o salsa: se pun toate ingredientele in blender...si gata sosul! Acesta se toarna peste spaghete, se amesteca bine, se decoreaza frumos si se servesc. eu nu le-am mai decorat, pt. ca ma grabeam si nici nu aveam verdeata la indemana...dar ma iertati, nu? Recunosc ca a fost delicios si o sa mananc mult mai des asa ceva.
Enjoy!

TIPS-URI

1

exista si un aparat-minune de facut spaghete din dovlecel, castravete sau vanata (se gaseste la Mall vegan Shop), dar eu nu cred sa am nevoie deocamdata de el, asa ca ma descurc cu cutitasul meu. Sau, daca nu aveti nici acest instrument, se pot taia felii subtiri cu decojitorul de legume obisnuit, apoi se taie taie bastonase subtiri cu cutitul...asta ia mai mult timp, dar ies spaghetele la fel de frumoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete de dovlecel cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveți Saganaki – Deliciu grecesc cu sos de roșii și brânză feta