Spaghete cu sos Bolognese

de dakris in Sosuri, 30 Mar 2012 | 11678 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g paste
  • 350 g carne tocata (porc sau amestec)
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • ½ telina medie
  • ½ ardei rosu
  • 3-4 catei usturoi
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet
  • 400 g rosii decojite in bulion
  • 300 ml apa
  • sare, piper, oregano, boia de ardei dulce, 1 frunza dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu sos Bolognese:

Pastele se fierb in apa cu sare si se scurg.

Ceapa si ardeiul se toaca marunt, morcovul si telina se rad prin ochiurile mici ale razatorii si se calesc in ulei intr-o cratita acoperita cu capac. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga usturoiul taiat felii subtiri si, dupa cca 5 min, carnea tocata. Se amesteca si se mentine pe aragaz la foc mic, pana cand carnea isi schimba culoarea si este aproape facuta (incepe sa miroasa un pic a carne prajita :)  ). Se adauga rosiile strivite cu furculita si bulionul si, dupa 10 min, apa fierbinte si condimentele. Se lasa sa fiarba la foc mic  25-30 min.

 

 

TIPS-URI

1

Pe durata prepararii se amesteca des in sos pentru a nu se lipi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu sos Bolognese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]