Spaghete bolognese

de CameliaR in Spaghete, 15 Ian 2016 | 10066 vizualizari

 

In seara asta am mancat spaghete bolognese. Au fost atat de bune si satioase.

 

INGREDIENTE

  • 150 g carne tocata de vita
  • 2 felii de sunculita
  • 200 gr spaghete
  • ceapa verde
  • 1 cutie rosii ingregi decojite (eu am folosit 4 rosii)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 50 ml vin rosu
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • piper si sare dupa gust
  • cascaval ras pentru servire
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete bolognese:

Taiem cele doua felii de sunculita in bucatele potrivite. Incalzim uleiul intr-o tigaie si rumenim sunculita. Tocam ceapa verde cubulete si usturoiul il tocam marunt. Le adaugam in tigaie si lasam pana se inmoaie ceapa.

Punem carnea de vita si o lasam pana se rumeneste putin. Adaugam piper, sare, oregano, busuioc, ardeiul iute tocat marunt si praful de usturoi. Amestecam. Punem vinul si cele 4 rosii decojite din conserva. Lasam pe foc pana mai scade din volum si se ingroasa putin sosul. Punem intr-o oala cu apa si sare spaghetele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata spaghetele punem sosul deasupra.

Radem cascaval deasupra si putem servi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete bolognese" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi