Spaghete alla bolognese(una din variante)

de lilik in Spaghete, 30 Mai 2011 | 6355 vizualizari

 

Ca majoritatea retetelor are o multitudine de variante,fiecare regiune,fiecare oras,chiar fiecare familie are o varianta aceasta este cea pe care eu o pregatesc,cu mult drag familiei mele....eu fac tot timpul mai mult dar puteti reduce ingredientele dupa bunul plac..

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 tulpina de telina
  • 1 pahar vin rosu
  • 800-900 gr carne tocata de vita
  • 200-250 gr carne de porc taiata bucati mici
  • 2-3 pumni de mazare
  • 900-1000 ml passata de rosii
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • spaghete(puneti 100 gr de persoana)
  • parmezan ras(dupa plac)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete alla bolognese(una din variante):

Curatam ceapa si morcovul,apoi le tocam cat mai marunt impreuna cu tulpina de telina.

Intr-o oala incapatoare punem ulei de masline si punem legumele la innabusit timp de cateva minute,amestecand sa nu se lipeasca.

Cand vedem ca s-au inmuiat punem carnea tocata si o lasam pana se albeste toata apoi stingem cu vinul rosu.

Lasam pana se evapora vinul apoi punem passata de rosii,circa 700 ml apa si lasam la foc iute pana incepe sa fiarba,dupa care punem carnea de porc si dam focul mic.

Lasam sa fiarba la foc mic2 ore si jumatate -3ore,intre timp mai amestecam si daca mai e nevoie mai punem 1pahar 2 de apa.

Dupa 2 ore punem mazarea, foile de dafin si sare dupa bunul plac.

Lasam pana se ingroasa si mazarea e fiarta.

Punem apa cu sare pe foc si cand incepe sa fiarba punem pastele si le lasam 1minut mai putin decat scrie pe punga,apoi le scurgem de apa FARA SA LE CLATIM si le punem intr-o tigaie cu sos ,le saltam 1 minut,apoi dam deoparte punem putin parmezan ras,il amestecam,punem in farfurii si servim.

Dupa ce am pus in farfurii mai punem deasupra sos si parmezan dupa gust.

TIPS-URI

1

foile de dafin se pun pt a reduce din aciditatea passatei de rosii..

2

daca faceti mai mult il puteti portiona si il dati la congelator,iar cand aveti nevoie sau pofta il scoateti si il lasati la dezghetat,apoi il serviti dupa plac

3

se pot folosii orice fel de paste dar traditia spune ca cel mai bine se abina cu tagliatelle proaspete..

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete alla bolognese(una din variante)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (19)

ionela2682 1

01.06.2011, 17:42

RuxyRux 1

01.06.2011, 17:43

Ce imbietoare draga mea Lilik

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 21:26

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:16

Mini pancakes cu mere - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 03.06 la 10:38

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu ciuperci, sunca, smantana si crutoane cu usturoi