Am vrut sa fac initial o ciulama, dar n-am avut toate ingredientele necesare, asa ca am facut rapid aceasta mancarica, pe care tot rapid am mancat-o cu mamaliguta calda.
Spalam pieptul de pui, il stergem bine si il portionam in cubulete, apoi il asezonam cu sare si piper.
Spalam ciupercile, le indepartam pelicula de pe palariute si le tocam mai marunt, inclusiv coditele.
Curatam ceapa si o tocam solzisori.
Curatam usturoiul si il presam.
Curatam ghimbirul si il dam pe razatoare.
Patrunjelul il spalam si il tocam marunt.
Punem untul cu uleiul intr-o tigaie incapatoare, iar cand se topeste untul adaugam bucatile de piept de pui si le sotam cateva minute intorcandu-le de pe o parte pe alta.
Adaugam apoi ceapa, iar dupa cateva minute, ciupercile bine scurse si ghimbirul ras.
Asezonam cu sare si condimente, adaugam si foile de dafin, acoperim tigaia si lasam mancarea la foc mediu aproximativ 20 de minute, sau pana cand ciupercile sunt bine patrunse.
Adaugam usturoiul presat si gogosarul taiat julien, amestecam usor cu o spatula si mai lasam vasul pe foc 5 minute, dupa care stingem focul si adaugam patrunjelul verde.
Este o mancare tare buna, servita cu mamaliguta!
1
Gogosarul poate fi inlocuit cu ardei copt si de asemeni se pot adauga rondele de ardei iute.