Sos pesto clasic

de Bucataras in Clasice, 23 Mai 2009 | 10463 vizualizari

 

Serviti alaturi de bucati de carne de pui fripta sau la cuptor, ori peste ...

 

INGREDIENTE

  • 55 gr frunze proaspete de busuioc
  • 55 gr seminte de pin
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 100 ml ulei de masline
  • 55 gr parmezan ras
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pesto clasic:

  1. Puneti busuiocul intr-un mojar impreuna cu semintele de pin, usturoiul si putin ulei
  2. Zdrobiti-le cu un pisalog pentru a obtine o pasta. Adaugati treptat uleiul ramas, apoi adaugati parmezanul si asezonati dupa gust cu sare si piper
  3. Ca o alternativa puteti pune busuioc, semintele de pin, usturoiul, ulei de masline intr-un blender mic amestecindu-le pt a obtine o pasta omogena.
  4. Puteti pastra sosul pesto in frigider, intr-un borcan cu capac acoperit cu un strat subtire de ulei maximum o saptamina

Variante: Pentru cei carora nu le place busuiocul. Puteti folosi patrunjel 25 gr si busuioc 25 gr

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pesto clasic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos pesto