Un sos foarte simplu și bun. Și mai ales preparat în casă este cel mai bun, cu un pic de răbdare și îndemânare, veți fi foarte încântați de rezultat final.
Spor și poftă bună!
Roșiile se spală si se curăță, apoi se taie în sferturi și se trec prin mașina specială pentru suc de roșii sau mai rapid în storcătorul de fructe.
Sosul obținut se pune la fiert într-un vas încăpător, la foc mic cca. 60 minute, după primul clocot, până ce scade compoziția la jumătate. Apoi se adaugă sarea, zahărul și oregano, se mai lasă la fiert cca. 30 minute la foc mic.
Sosul obținut se toarnă în borcane sterilizate, se adaugă câte o lingură de ulei de măsline, se sigilează cu capacele streilizate, apoi se pun la sterilizare la cald.
Ce înseamnă sterilizat la cald: pe fundul unei semicratițe, se pun bucati de ziar sau pur și simplu prosoape de bucătărie, apoi se pun borcanele, umplute cu bunătăți și sigilate, se adaugă apă călduță, până sub nivelul capacului borcanului cel mai mic din cratiță, asta dacă sunt borcane diferite ca înălțime, apoi se acoperă cu prosoapele sau ziarele, se pune eventual un capac și se lasă la fiert la foc mic, iar după primul clocot se lasă după caz, 30 sau 60 minute la fiert. atenție la foc mic, ca să nu se spargă borcanele, ce se află sub presiune.
Se lasă până la a doua zi la răcit în apă, apoi se etichetează și depozitează în cămară la răcoare.
Mult spor și poftă bună!