Sos pentru friptura (Gravy)

de Mitinita in Pt. carne, 26 Ian 2014 | 21747 vizualizari

 

Un bucatar experimentat mi-a zis ca cea mai buna parte de la friptura este ce ramane in tigaie dupa ce prajim carnea. Si m-a invatat cum sa fac un sos bun si aromat.
Deci,nu aruncati ce ramane in tigaie :)

 

INGREDIENTE

  • 1 lingura de amidon
  • 100 ml de apa rece
  • 1/4 lingurita de usturoi si piper Kotanyi
  • 1/4 lingurita sos de soia dark
  • cateva ciuperci uscate
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos pentru friptura (Gravy):

Intr-un bol amestecam apa rece cu amidonul.

Tigaia in care am prajit carnea trebuie sa fie pe foc. Adaugam apa cu amidonul.

Cand incepe sa fiarba se va ingrosa. Adaugam sosul de soia,usturoiul si piperul si ciupercile uscate.

Daca mai e nevoie de apa ,mai adaugam.

Lasam sa fiarba 2 minute ,apoi punem peste friptura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos pentru friptura (Gravy)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Krystyan Trendy 1

27.01.2014, 13:05

bun bun

Pushaa 1

27.01.2014, 15:07

laura_n 1

27.01.2014, 15:54

deja imi ploua in gura! si eu obisnuiesc sa fac sosurile in casa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de visine pentru friptura (Reteta Video)