Sos de caramel

de Lau in Dulciuri, 2 Ian 2020 | 1844 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g bomboane caramel
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita unt
  • esenta de vanilie
  • ciocolata alba optional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de caramel:

Intr-o tigaie incalzita adaugam bomboanele, lasam sa se topeasca la foc mic amestecand continuu pentru a nu se arde caramelele.

Cand s-au topit, luam tigaia de pe foc, adaugam untul la temperatura camerei, frisca.

Punem tigaie din nou pe foc mic,amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza, dureaza cca 5 min.

Eu am impartit in 2 sosul, in unul am adaugat 100 g ciocolata alba, am amestecat pana ce s-a topit.

Oprim focul, adaugam esenta de vanilie si lasam cca 5 min sa se raceasca, amestecam de cateva ori inainte sa turnam sosul in borcane.

Dupa racire sosul se mai ingroasa, dar punem borcanul in apa fierbinte si devine la consistenta dorita

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rahela Velicu 1

03.01.2020, 15:21

dantes 1

04.01.2020, 11:02

Interesant!

Rocsi 1

04.01.2020, 19:47

Mmm, prea bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trandafiri din caramele Sugus