Sos alb de ciuperci, smantana cu muschiulet afumat

de ralu_ca in Pt. carne, 11 Ian 2015 | 14430 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4-6 felii muschiulet afumat
  • 700 g ciuperci
  • 4-5 catei usturoi
  • 200 g smantana
  • 2 linguri faina
  • 100 ml lapte dulce
  • 30 g unt
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos alb de ciuperci, smantana cu muschiulet afumat:

Dupa ce am spalat bine ciupercile, le-am taiat in 2 sau in 4 depinde cat de mari au fost. Le-am pus intr-o tigaie incinsa si le-am lasat la foc moderat, scurgand apoi zeama care s-a obtinut.

Intr-o craticioara am topit untul, am adaugat smantana, amestecand cu telul, apoi faina si laptele. Se amesteca pt a nu se lipi si acum am adaugat si usturoiul taiat feliute, sare, piper, lasand asa pana se ingroasa sosul.

Acest sos l-am turnat peste ciuperci si am amestecat, adaugand si patrunjel tocat.

Sosul l-am servit alaturi de muschiulet afumat pe care l-am pregatit intr-o tigaie (presarat cu mirodenii) cu putin ulei incins si acoperit. L-am lasat sa se prajeasca pe ambele parti si a fost o placere sa fie servit alaturi de sosul alb de smantana, ciuperci si usturoi.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos alb de ciuperci, smantana cu muschiulet afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

12.01.2015, 10:50

O mare bunatate!

elucubratiiculinare 1

12.01.2015, 18:10

yammi

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 15:03

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Za'atar